Ingatlan és lakás hírek


« vissza a hírekhez


Jelentős piacbővülés várható a hitelezésben


A hitelezési piac új erÅ‘re kap, amelyet a kedvezÅ‘ makrogazdasági hatások segítenek. ErrÅ‘l a K&H Bank adott információkat az MTI-nek és elemzésükben kitérnek arra, hogy akár 1000 milliárdos állomány mozgást is elképzelhetÅ‘nek tartanak.A bank közleményében hangsúlyozta, új lendületet vett az ingatlanpiac, amellyel párhuzamosan a munkaerÅ‘ piac is lépést tart és ez kedvezÅ‘ gazdasági környezet a lakáshitelezési területnek. A hitelfelvételi kedv hosszútávú erÅ‘södését mutatja, a bank által mért úgynevezett fiatalok jóléti indexe. E szerint, a 19 és 29 éves fiatalok között a megtakarítási célok között elsÅ‘ heyre ugrott a lakás, mint cél. A korábbi felmérések szerint, a költözni vágyók megoldási lehetÅ‘ségei között, az albérlet szerepelt kiemelkedÅ‘ helyen, azonban ma, a válaszadók 40 százaléka említi, hogy saját lakásvásárlásban gondolkozik. Természetesen a változások hátterében a kedvezÅ‘ hitelezési kondíciók, kamatok is nagy szerepet kapnak. Továbbá ezen hatásokat a devizahitelek elszámolása is erÅ‘síti.
A bank szerint, az új hitel bírálati szabályok nyomán nem változtatak meg jelentÅ‘sen a folyamatok, elbírálási szabályok, így az ügyintézés hossza, az ügyfelek szükséges teendÅ‘ sem lettek szélsÅ‘ségesek. A közlemény idési Bába Ágnest, a K&H lakossági üzletágért felelÅ‘s vezérigazgató-helyettes nyilatkozatát, aki szerint a változások, a jelenlegi gazdasági környezet hatásaként, idén, akár erÅ‘s kétszámjegyű növekedés, így akár 30-50 százalékos bÅ‘vülés is bekövetkezhet a hitelezés területén. Ezen várakozást alátámasztják az év eleji mérések. Januári hónapban, a tavalyi év azonos idÅ‘szakához képest, 73 százalékkal volt magasabb a kihelyezett hitelállomány. A hitelek kiváltása kapcsán az ügyfelek akár 30 százalékánál várnak lépéseket a hitelkiváltása érdekében. Ezen elmozdulás akár 1000 milliárd forintos állomány mozgást is lehetÅ‘vé tesz.

forrás: mti.hu
« vissza a hírekhez

Á.SZ.F.   •   ADATVÉDELEM   •   HITEL, LÍZING FINANSZÍROZÁS   •   ÉRTÉKBECSLÉS   •   BIZTOSÍTÁS   •   ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY   •   ÜGYVÉDI SZOLGÁLTATÁS
Copyright © 2010-2021 Minden jog fenntartva.   •   hasznos linkek   •   Első Ingatlan Centrum